Το ktimatologio-loutrakiou.gr χρησιμοποιεί cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την λειτουργία κάποιων υπηρεσιών του. Αποδέχομαι | Μάθετε περισσότερα
Κτηματολόγιο Αμαλιάδας logo

Διαδικασίες Ανάρτησης

Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι κατά την διάρκεια της Ανάρτησης

ΒΗΜΑ 1ο

Από την ημερομηνία έναρξης της Ανάρτηση, δηλαδή από 28 Ιουνίου 2021 πρέπει οπωσδήποτε να προβείτε στην επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας σας μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του φορέα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ  «e- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες»      στο  σύνδεσμο https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Info_Page_PersonData.aspx 

Η επικαιροποίηση των προσωπικών σας στοιχείων είναι απολύτως αναγκαία προκειμένου να ενημερωθείτε για τυχόν μεταβολές που μπορεί να επέλθουν στην ιδιοκτησία σας κατά τη διενέργεια της Ανάρτησης   μετά το πέρας της οποίας θα καταστούν αυτά οριστικά, αλλά και να εξασφαλίζετε την άμεση επικοινωνία του Κτηματολογίου μαζί σας για κάθε θέμα που αφορά την ιδιοκτησία σας.

Προσοχή, μην ξεχάσετε να πατήσετε αποθήκευση των στοιχείων όταν θα ολοκληρώσετε τη συμπλήρωση της φόρμας επικαιροποίησης. 

ΒΗΜΑ 2ο

Από την ημερομηνία έναρξης της Ανάρτηση, δηλαδή από 28 Ιουνίου 2021 θα μπορείτε μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr, μέσα από την εφαρμογή e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του φορέα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ  με χρήση των προσωπικών σας κωδικών taxisnet, να έχετε πρόσβαση στα στοιχεία των εγγραπτέων δικαιωμάτων που σας αφορούν και των αντίστοιχων ακινήτων, όπως αυτά έχουν συμπεριληφθεί στην βάση της Ανάρτησης, ώστε να επαληθεύσετε την ορθότητά τους.

Εμφανίζεται πίνακας με τις ιδιοκτησίες σας.

   Για κάθε ακίνητο υπάρχουν 2 αρχεία:

 • ένας χάρτης που φαίνεται η θέση και τα όρια της ιδιοκτησίας (απόσπασμα Κτηματολογικού Διαγράμματος) και
 • Ένας πίνακας με περιγραφή των προσωπικών στοιχείων και της νομικής πληροφορίας (απόσπασμα Κτηματολογικού Πίνακα)

Ελέγξτε προσεκτικά όλα τα στοιχεία των δύο αρχείων (Απόσπασμα κτηματ. Πίνακα & Απόσπασμα κτηματ. Διαγράμματος).  

 • Εάν συμφωνείτε με τα καταγεγραμμένα στοιχεία δεν χρειάζεται να προβείτε σε κάποια ενέργεια. Σας προτείνουμε να αποθηκεύσετε τα αρχεία αυτά στον υπολογιστή σας.
 • Σε περίπτωση που διαφωνείτε με κάποιο από τα παραπάνω στοιχεία έχετε δικαίωμα να υποβάλετε είτε αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων  είτε αίτηση διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος ανάλογα με την κατηγορία του σφάλματος που εντοπίζετε.

 

 

Αν υπάρχουν προφανή σφάλματα, συμπληρώνετε την Αίτηση Διόρθωσης Προδήλου Σφάλματος. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ www.ktimatologio.gr/  «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες-e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ»   ή με κατάθεση στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού, χωρίς κόστος εντός της προβλεπόμενης για κάθε περιοχή προθεσμίας. Για παράδειγμα:

 • Έχει καταχωρηθεί εσφαλμένα το πατρώνυμό σας
 • Έχει γίνει αναριθμητισμός στον αριθμό συμβολαίου
 • Έχουν καταχωρηθεί εσφαλμένα ο τόμος και ο αριθμός μεταγραφής του συμβολαίου σας
 • Έχουν  καταχωρηθεί εσφαλμένα ο όροφος ή το εμβαδόν του διαμερίσματός σας σε σχέση με το συμβόλαιο.

Αν, τέλος, υπάρχουν πιο σοβαρά σφάλματα, συμπληρώνετε την Αίτηση Διόρθωση κτηματολογικών στοιχείων. Η  αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ www.ktimatologio.gr / «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες-e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» ή με κατάθεση στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού και απαραίτητα πρέπει να συνοδεύεται μ’  όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την θεμελίωσή της. Υποβάλλεται εντός προθεσμίας 2 μηνών, για τους κατοίκους εσωτερικού, και 4 μηνών για τους κατοίκους εξωτερικού, και υπόκειται σε τέλος 5 Ευρώ.

Ποια θεωρούνται σοβαρά σφάλματα;

Πρόκειται για περιπτώσεις που δεν εμφανίζεται η ιδιοκτησία που δηλώσατε, υπάρχουν σφάλματα τα οποία αφορούν στα γεωμετρικά στοιχεία του ακινήτου σας (πχ εμβαδόν, όρια ιδιοκτησίας) ή  γίνεται αντικατάσταση (εκτοπισμός) δικαιωμάτων άλλου δικαιούχου (πλήρους/ψιλής κυριότητας, επικαρπίας). Για παράδειγμα:

 • Είχατε υποβάλλει δήλωση για ένα ακίνητο αλλά δεν εμφανίζεται στο όνομά σας (δεν σας αναγνωρίστηκε η κυριότητα ή ποσοστό αυτής)
 • Δεν έχουν συμπεριληφθεί όλοι οι συνιδιοκτήτες του ακινήτου
 • Η ιδιοκτησία σας βρίσκεται σε άλλη θέση
 • Το  εμβαδόν (τετραγωνικά μέτρα) ή και το σχήμα  του ακινήτου σας διαφέρουν σημαντικά από αυτά που δηλώσατε. 

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 27410 36304, ή να επικοινωνήσετε στο email ktimatologio@anartisi-loutrakiou.gr.

 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

1. Στην περίπτωση ιδιοκτησιών που δηλώσατε αλλά δεν παρουσιάζονται στην Ανάρτηση, τότε είτε τα δικαιώματά σας δεν εντοπίστηκαν,  είτε η δήλωσή σας ήταν ελλιπής και απορρίφθηκε, ή προκρίθηκε άλλο δικαίωμα αντί του δικού σας.  Σε αυτή την περίπτωση, κατά την είσοδό σας στο σύστημα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του φορέα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, εμφανίζεται το μήνυμα «Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για τον κάτοχο του συγκεκριμένου ΑΦΜ».

Θα πρέπει να καλέσετε στο  τηλέφωνο 27410 36304,  για προγραμματισμό ραντεβού με το γραφείο κτηματογράφησης ώστε  να σας δοθούν οδηγίες για τις ενέργειες σας ή να επικοινωνήσετε στο email ktimatologio@anartisi-loutrakiou.gr περιγράφοντας το πρόβλημα και επισυνάπτοντας στο email την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση , η οποία εκδίδεται  ηλεκτρονικά μέσω του  gov.gr, όπου στο ελεύθερο κείμενο θα αναγράφεται: «Τα παραπάνω στοιχεία είναι αληθή».

 Επισήμανση: Η κτηματολογική βάση της Ανάρτησης περιλαμβάνει τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν μέχρι 14/3/2021 Οι δηλώσεις που έγιναν από τις 15/3/2021 και μετά δεν συμπεριλαμβάνονται στην Ανάρτηση διότι βρίσκονται ακόμα σε στάδιο επεξεργασίας,   το αποτέλεσμα της οποίας θα φανεί σε επόμενο στάδιο.

 2. Στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι στην κτηματολογική βάση της Ανάρτησης, έχουν συμπεριληφθεί στοιχεία δικαιωμάτων που σας αφορούν, για τα οποία δεν έχετε υποβάλει δήλωση, αυτό σημαίνει ότι τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από την επεξεργασία άλλων στοιχείων που συλλέχθηκαν.  Για τα δικαιώματα αυτά, εφόσον συνεχίζετε να είστε δικαιούχος, οφείλετε να υποβάλετε δήλωση του ν.2308/95, καταβάλλοντας και το προβλεπόμενο πάγιο τέλος , ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr, μέσα από την εφαρμογή «E-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες». 

Στην περίπτωση που δεν μπορέσετε να εξυπηρετηθείτε ηλεκτρονικά, μπορείτε να καλέσετε  στο γραφείο κτηματογράφησης για προγραμματισμό ραντεβού.

3. Εάν έχετε υποβάλλει δήλωση αλλά δεν έχετε καταβάλει το πάγιο τέλος κτηματογράφησης. Σε αυτή την περίπτωση, κατά την είσοδο σας στο σύστημα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών,  εμφανίζεται το μήνυμα «Σας ενημερώνουμε ότι το σύστημα πληρωμών του Εθνικού Κτηματολογίου εντοπίζει οφειλή του παγίου τέλους κτηματογράφησης. Παρακαλούμε για την άμεση εκπλήρωση των υποχρεώσεών σας». Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει άμεσα να καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό του παγίου τέλους .

Πρέπει να  κλείσετε ραντεβού με το γραφείο κτηματογράφησης για να σας δοθούν οδηγίες για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσετε.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Οι αιτήσεις διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων υποβάλλονται ανά ακίνητο συνοδεύονται από τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα ανάλογα με το περιεχόμενο της αίτησης .

υπογράφονται από τον αιτούμενο, ή τον νόμιμο εκπρόσωπο των  νομικών προσώπων, ή τον ειδικό πληρεξούσιο του αιτουμένου, ή τον νόμιμο αντιπρόσωπό του ή τον πληρεξούσιο δικηγόρο του και

υποβάλλονται από τον ίδιο τον αιτούμενο ή από τον νόμιμο εκπρόσωπο των νομικών προσώπων ή τον νόμιμο αντιπρόσωπο ή από τον ειδικό πληρεξούσιο ή από τον πληρεξούσιο δικηγόρο ή από οποιονδήποτε τρίτο που είναι εξουσιοδοτημένος προς τούτο με απλή εξουσιοδότηση.

Σε περιπτώσεις συνδικαιούχων παρέχεται η δυνατότητα συμπλήρωσης και υποβολής αίτησης διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων από έναν μόνο εξ αυτών, με μοναδική προϋπόθεση την επισύναψη  στην αίτηση διόρθωσης είτε υπεύθυνων δηλώσεων των λοιπών συνδικαιούχων, με το γνήσιο της υπογραφής τους, είτε δηλώσεων ενώπιον συμβολαιογράφου. Επί των ως άνω δηλώσεων οι συνδικαιούχοι δηλώνουν ότι συμφωνούν με το αίτημα το οποίο περιγράφεται στην αίτηση διόρθωσης.

Σύνδεσμοι

 • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
 • ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
 • ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Περισσότερα...

Επικοινωνία

 • Γραφείο Κτηματογράφησης Εξαμιλίων

Περισσότερα...

Κοινοπραξία

«ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (ΚΤ1-10)»

Περισσότερα...

Copyright © 2024 Κτηματολόγιο Ανατολικού Λουτρακίου | Webhosting and developing by Aspx.gr